Україна пам’ятає, світ визнає!

Зроніть сльозу, бо ми не мали сліз.

Заплачте разом, а не поодинці.

Зроніть сльозу за тими, хто не зріс,

Що мали зватись гордо – українці!

29 листопада з метою вшанування жертв Голодомору та політичних репресій в Мигійському коледжі МНАУ для здобувачів першого курсу пройшла відкрита виховна година «Я про них пам’ятатиму».

Голодомор 1932-1933 років – безпрецедентний злочин сталінської тоталітарної системи проти українського народу, який спричинив національну катастрофу. Людей свідомо морили голодом. Це злочин проти людини. Це злочин проти народу. Це злочин проти усього людства.

«Сталінська репресивна машина» спалила не лише життя мільйонів українських людей, але знищила і ненароджених ними. Українські селяни, які не знали слова геноцид, стали його жертвами.

Конфіскацію продовольства комуністичний режим застосував як зброю масового знищення населення. За оцінками дослідників, втрати від голоду становили від 7 до 10 млн. осіб, понад третина – діти.

В ході заходу здобувачі освіти переглянули відеоматеріали рекомендовані музеєм Голодомору, запалили свічку пам’яті та вшанували жертв хвилиною мовчання.

Ця трагедія ніколи не повториться. Всебічні, правдиві знання допоможуть уникнути подібних катастроф у майбутньому. Головне – не допустити цього у теперішньому суспільстві. Це стане найбільшим вшануванням пам’яті жертв страшної трагедії.

Викладач історії Наталя Нестеренко