День Гідності та Свобод

22 листопада з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи, були проведенні виховні години в групах здобувачів освіти коледжу.

Куратори груп висвітлювали інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, утвердження ідеалів свободи й демократії восени 2004-го й у листопаді 2013-го – лютому 2014 року. Акцентувалась увага здавачів освіти на тому, що 21 листопада символізує відданість України ідеалам і принципам побудови демократичної держави та ідеям свободи. Події, до яких приурочено День Гідності та Свободи, є одними з ключових моментів українського державотворення, знаковими точками консолідації народу та уособленням глибинних трансформацій суспільної свідомості.

Помаранчева революція та Революція Гідності стали маркером становлення й розвитку громадянського суспільства в Україні, його готовності обстоювати базові демократичні свободи та людську гідність, брати на себе відповідальність за власний вибір.

Здобувачі освіти були ознайомлені з окремими статтями Конституції України та Загальної декларації прав людини в яких визначено та гарантовано право на повагу гідності кожної людини та закріплено основні свободи людини та громадянина.

Виховна година закінчилась вшануванням патріотизму та мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Викладач історії Наталя Нестеренко