Вітання для студентів Мигійського коледжу Миколаївського НАУ

Вітаємо усіх вас – успішних та завзятих, цілеспрямованих та допитливих, з Днем студента, зі святом юних мрій, нових знань, цікавих захоплень та веселого студентства. Ви – покоління тих, хто будуватиме нашу вільну, незалежну та квітучу Україну.  Бажаємо, щоб кожен день був сповненим нових цілей, впевнених прагнень, чудових ідей, кумедних історій та особистих перемог. Нехай роки студента будуть незабутніми та щасливими, нехай вірні знання та невтомний ентузіазм приведуть до улюбленої та престижної професії!

У четверг, 17 листопада, відзначається Міжнародний день студентів. Це свято було засновано на згадку про студентську демонстрацію в окупованій Празі (28 жовтня 1939), під час якої студент-медик Ян Оплетал був смертельно поранений нацистами. Після загибелі хлопця спалахнули нові протести: 17 листопада 1,2 тисячі студентів було заарештовано та відправлено до концтабору, ще дев’ять – страчено.

Через два роки, 1941-го, в Лондоні відбулася Міжнародна зустріч студентів проти нацизму, за результатами якої було вирішено щорічно в пам’ятну дату відзначати День студента. Сьогодні свято об’єднує студентів усіх навчальних закладів світу, коли учні вишів беруть участь у різноманітних розважальних заходах, проводять КВК та концерти.

Моменти студентського життя

З Днем студента! Бажаємо драйву, позитиву і нових вражень. Нехай викладачі будуть лояльними,  а курсові пишуться самі. Нехай студентські роки стануть найкращими і незабутніми в житті!