Виховна година, присвячена Дню пам’яті жертв голодомору

У  четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів в Україні. Наймасштабнішим із них був голодомор 1932–1933 років– саме його називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом.

Голодомору передувала насильницька колективізація сільських господарств, “розкуркулення” селян, хлібозаготівельна кампанія, масовий терор на селі. Терор голодом, що діяв в Україні протягом 22 місяців, – це свідома і цілеспрямована політика сталінського уряду, стратегія і тактика якої виконувалася починаючи з 1928 року. Ця карально-репресивна акція була спрямована на впокорення українського селянства, знищення самостійних селянських господарств – соціально-економічних підвалин української нації. 

Із огляду на цю трагічну подію куратор групи Василенко Т.В. разом з групою  В-21 провели виховну годину  Студенти переглянули запропоновану презентацію, а потім поділилися спогадами, які зберігаються в їхніх родинах щодо тих трагічних подій,  засудили Голодомор як акт винищення людства та наголосили на необхідності вшанування пам’яті мільйонів знищених голодом українців.