Шлях в 130 років

Ювілей – це перехрестя минулого, теперішнього і майбутнього. Сьогоднішній вік Мигійського коледжу Миколаївського НАУ  –  це 130 років з часу заснування помножених на долю кожного, кому аграрна освіта дала путівку  в життя та стала Alma mater!

28 жовтня  2020 р. коледжу виповнюється 130. Шлях, який пройшов наш коледж заслуговує на повагу. Це живий літопис наполегливої, натхненної праці викладачів та студентів на шляху до визнання своєї ролі у суспільстві. 130 років.  Багато це чи мало? З погляду історії – то лише мить, для навчального закладу – це пора розквіту, а з погляду людини – довгий відтинок часу, упродовж якого кілька поколінь викладачів самовіддано торували нелегкий шлях підготовки аграріїв: це тисячі і тисячі лекцій, семінарів, екзаменів, це більше 20 тисяч випускників.

Гордістю коледжу є його випускники: Василенко Петро Мефодійович – доктор технічних наук, професор, академік; Цвіліхівський М.І. – доктор біологічних наук, професор; Бондар І.О. – кандидат біологічних наук; Москаленко Н.С. – заслужений агроном України та багато інших.

З дня свого заснування – 28 жовтня 1890 р., наш коледж пройшов довгий і складний шлях: від сільськогосподарського училища з агрономічним відділенням заснованим поміщиком Й.Скаржинським до Мигійського коледжу Миколаївського національного аграрного університету.

Освітній процес забезпечують   42 викладачі, із них: 16 мають вищу кваліфікаційну категорії, 10 – присвоєно педагогічне звання «викладач-методист», 3 – «старший викладач», 2 викладачі – кандидати сільськогосподарських наук.

Зусилля  колективу спрямовані саме на підготовку не просто фахівця, який володіє вузькопрофесійними знаннями і навичками праці, а спеціаліста – діяча, соціально – мобільну особистість, яка уміє працювати з людьми, може бути здібним організатором, не байдужим до громадського життя, здатна захистити власні інтереси, інтереси свого колективу.

Особливо приємно, що колишні випускники, закінчивши навчальні заклади, поверталися і повертаються протягом всієї історії існування коледжу працювати у свою альма – матер, щоб примножувати славу закладу.

Свято 130 річчя – це свято, коли студент, випускник, викладач, співробітник нашого колективу, кожна людина, хто серцем і душею, долею і своїми справами долучився до цього чудового навчального закладу, почуває себе членом однієї великої родини, ім’я якої – МИГІЙСЬКИЙ КОЛЕДЖ МИКОЛАЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО АГРАРНОГО УНІВЕРСИТЕТУ.

І сьогодні, вітаючи всіх зі святом, бажаю всім нам добре вчитися, жити у мирі та злагоді зі світом та собою.

Адже ми щасливі, доки вчимося і передаємо наші знання та досвід!

Вірю в наш навчальний заклад, захоплююся талановитими особистостями: студентами, викладачами, випускниками, які примножують справу коледжу. Адже історію творять люди, – люди закохані в свою працю, свій край, державу.

 

З повагою, директор коледжу

Олександр Тофан