Час і досі не загоїв рани…

До 30-річчя виведення радянських військ з Афганістану

18.02.2019р. проведено виховний захід з теми: «Час і досі не загоїв рани…» групою В-22, куратором Василенко Т.В. та бібліотекарем Мигійського коледжу Миколаївського НАУ Михальченком І.О.

Метою заходу було розширити знання студентів про історичні події афганської війни, виховати повагу і шану до воїнів-інтернаціоналістів, до трагічної сторінки нашої історії, розповісти про односельчан, що служили в Афганістані, віддати данину пам’яті полеглим воїнам-афганцям.

30 років минуло з тих пір, коли останній радянський солдат покинув багатостраждальну землю Афганістану, коли припинилася безглузда, жорстока війна за участі радянських солдат, наших громадян і земляків.

Це день пам’яті тих бійців, які, виконуючи свій військовий обов’язок і присягу, воювали, гинули на чужині, яких так і не дочекалися їх батьки, дружини, діти і кохані.

Сьогодні ми вшанували і тих, хто пройшов горнило Афганістану і  повернувся додому з ізраненим тілом і душею, але живим. Дізнались про події, героїв цієї страшної війни і нам хочеться, щоб поезії, пісні, розповіді, спогади, вистраждані в Афганістані і про Афганістан, пройшли крізь юні серця студентів і вони зрозуміли, що найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна. Ми повинні пам’ятати тих, хто її пережив, тих, хто недожив, недоспівав, недокохав.

Ми повинні пам’ятати ветеранів, виявляти розуміння до тих, хто пройшов через війну, для кого вона триває і досі… У спогадах, снах, думках. Вони цього заслуговують.