До 125 річниці від дня народження Олександра Довженка

   9 вересня 2019 року була проведена тематична виховна година до 125 річниці від дня народження Олександра Довженка на тему:«О.Довженко–видатний український письменник, кінорежисер, громадянин».

   Тараненко Наталя Володимирівна, викладач української мови і літератури, куратор групи А-11, ознайомила  студентів груп А-11, АМ-11 з життєвим і творчим шляхом письменника, супроводжуючи розповідь демонстрацією відеоматеріалів про становлення Довженка як письменника, кінорежисера, адже його творчий доробок  посідає особливе місце у скарбниці вітчизняного і світового мистецтва. Митець високого гуманістичного звучання, він завжди намагався осмислювати злободенні загальнонародні проблеми, жив болями і радощами свого часу, прозирав у день прийдешній.

  Олександр Довженко справді народний митець. Народність його творчості визначається глибоким органічним засвоєнням естетичного ідеалу народу, його філософії, етики й моралі.

   «Я належу людству як художник, і йому я служу. Мистецтво моє – мистецтво всесвітнє.

Буду творити в ньому скільки вистачить сил і таланту. Буду, хочу жити добром і любов’ю до людства, до найдорожчого й великого, що створило життя – до людини…» – записав митець у своєму щоденнику в 1945 році. І справою свого життя щодня доводив правду цих слів.

 Тарасова Н.В., методист навчальної  частини коледжу