День української жінки

День української жінки

25.02.2024 – неофіційне щорічне свято «День української жінки»  присвячений українській жінці – простій і скромній, мужній і наполегливій, слабкій і разом з тим сильній духом, роботящій і працелюбній, справедливій і досвідченій. Жінці – мудрій та вільній, жінці – рівній у правах та обов’язках з чоловіком, жінці, яка  в скрутну годину стала на захист своєї Батьківщини.

Ще на початку ХХ століття зі зростанням ролі жінки в суспільстві популярності набула гендерна історія — напрям, який досліджує історію жінок у різні періоди. Українські жінки завжди вирізнялися своєю внутрішньою силою та енергією. Вони правили Європою, створювали витвори мистецтва світового рівня  та боролися за незалежність України.

         Україна. Жінка. Мати… Як багато зна­чать ці слова для кожного з нас. Як глибоко запада­ють у душу. Як гордо ми промовляємо їх.

Щасливі ми, що народилися і живемо на прекрасній українській землі, навіть у ці складні та доленосні часи!  Є на нашій землі ті, ким можна пишатися: це захисники нашої Батьківщини, керівники держави, які організували відсіч ворогу і, безумовно – жінки: матері, сестри подруги, які  підтримують чоловіків, піклуються про  дітей, бережуть традиції, захищають Батьківщину.

Не залишилися осторонь цього свята в 2024 році і здобувачі освіти групи АМ-21 з куратором Музиченко Л.В., які вітають всіх українських жінок із святом та надають для перегляду наступний матеріал

Переглянути можна тут…