Особливе свято – День Святого Валентина

День святого Валентина – свято закоханих, яке виникло в католицьких країнах, але з початку 90-х років минулого століття його все активніше почали святкувати в Україні.

День усіх закоханих святкується вже не перше століття й має дуже романтичну історію походження: у 269 році римський імператор Клавдій II готувався до завоювання світу, але його армії не вистачало воїнів. Причиною цього він вважав сімейне життя, яке нібито відволікає солдатів від армії. На думку імператора, одружений легіонер набагато більше думає про те, як прогодувати власну родину, ніж про славу імперії. Тому Клавдій II видав наказ, згідно з яким солдатам заборонялося одружуватися впродовж усієї військової служби.

Попри наказ імператора, солдати продовжували одружуватися, а допомагав їм у цьому молодий священик Валентин. Дізнавшись про це, імператор розлютився й прирік його на страту. Очікуючи виконання вироку, Валентин закохався у сліпу дочку тюремника. Маючи певні медичні знання, він вилікував сліпоту дівчини. А перед стратою надіслав коханій прощального листа, якого підписав “Від твого Валентина”.

Як святкують День Святого Валентина у різних країнах світу?

В нашому коледжі Святий Валентин також творить свої амурні справи.