Звіт декади циклової комісії ветеринарних дисциплін

З 20.05.2018 по 31.05.2018 р. року у Мигійському коледжі МНАУ пройшла  декада циклової  комісії ветеринарних дисциплін, метою якої було узагальнення і розширення знань студентів зі спеціальних навчальних дисциплін  ветеринарного циклу.

    Професія ветеринарного фельдшера цікава і відповідальна, тому потребує великих знань та практичних вмінь, щоб надати кваліфікаційну допомогу хворим братам нашим меншим.

         З давніх часів відомо, що медичний лікар лікує людей, а ветеринарний – людство. Тому підготовка ветеринарного спеціаліста повинна бути компетентною та якісною. При навчанні студентів за спеціальностю «Ветеринарна медицина» використовуються різні методи навчальних занять. Окрім лекційних, практичних та лабораторних занять, передбачені –вікторини, олімпіади, практичні конференції, екскурсії, засідання гуртків.

       Декада була насичена цікавими заходами, до яких було залучено широке коло студентів. З метою її ефективного проведення було складено план заходів, який ґрунтувався на різноманітності видів і форм роботи.

Під час декади було проведено:

Перегляд і обговорення відеофільму «Тріхінельоз» (викладач Слободян В.В.);

Заняття-екскурсія на Первомайський ринок «Флора»  (викладач   Слободян Л.Ф.)

Вікторина «Найкращий у свої професії » та екскурсія   СТОВ «Промінь» (викладач Недзельська О.Б.)

Засідання гуртка та перегляд і обговорення відеофільму «Плісень»  (викладач Андрусишин Г.В.)

Засідання гуртка:  Тема «Пухлини» (викладач Курило В.Г.)

Науково – теоритична  конференція за підсумками переддипломної практики (викладачі та студенти спеціальності «Ветеринарна медицина») Було представлено презентації студентами: Берко О., Аніщенко Д., Кисленко Е., Чорновол О., Янішевська Д.

 Вікторина  з навчальної дисципліни  «Внутрішні незаразні хвороби» (викладач Василенко Т.В.)

Відкрите заняття з навчальної дисципліни  «Фармакологія» на тему: Інтелектуальна подорож у світ лікарських рослин, фітотератія. (викладач Присяжнюк С.М.)

Олімпіада з навчальної дисципліни «Ветеринарна хірургія» (викладач Ковальчук О.А.)

Завершилася декада засіданням циклової комісії, на якому викладачі підвели підсумки, розглянули пропозиції та недоліки проведення декади.