Засідання обласного методичного об’єднання методистів та завідувачів навчально-методичними кабінетами

25 вересня 2020 року на базі коледжу відбулося засідання обласного методичного об’єднання  методистів та завідувачів навчально-методичними кабінетами закладів ФПО Миколаївської області

З вітальним словом звернувся до присутніх директор коледжу Тофан Олександр Петрович, який зазначив, що невід’ємною складовою організації освітнього процесу в коледжі є цілісна система методичної роботи, яка забезпечує умови для постійного вдосконалення фахової майстерності педагогічних працівників через упровадження в освітній процес сучасних освітніх технологій. Директор побажав учасникам засідання успіхів і натхнення в роботі.

Методист коледжу Тарасова Наталя Вячеславівна виступила з доповіддю на тему: «Дистанційне навчання як сучасна освітня технологія», у якій проаналізувала поняття дистанційного навчання, інформатичних компетентностей здобувачів освіти під час дистанційного навчання, систему інформатичних компетентностей, яка складається з соціальних, телекомунікаційних та технологічних компетентностей. Визначила психологічні аспекти дистанційного навчання, які повинен враховувати викладач.

Наступною була доповідь голови обласного методичного об’єднання та завідувачів навчально-методичними кабінетами Феніної Валентини Анатоліївни на тему: «Використання освітніх платформ з метою підвищення рівня цифрової грамотності педагогічних працівників та організації якісного змішаного або дистанційного навчання». У ході своєї доповіді Валентина Анатоліївна ознайомила учасників з платформами щодо підвищення кваліфікації викладачів та організації дистанційного навчання.

У рамках методоб’єднання учасникам було представлено відкрите засідання гуртка з навчальної дисципліни «Рослинництво» на тему: «Вирощування соняшнику інтенсивними технологіями» викладачем агро-технологічних дисциплін, кандидатом с.г. наук  Горбатюком Едуардом Михайловичем та студентами групи А-41.

У кінці засідання були обговорені виступи доповідачів та підведені підсумки роботи методичного об’єднання.

Засідання пройшло у довірливій, щирій, пізнавальній і творчій атмосфері.

 

Наталя Тарасова, методист навчальної частини коледжу